Pikkumies kertoi eilen aamulla, että häntä on kiusattu päiväkodissa ja kertoi syyllisten nimet. Mennessämme päikkään kerroin sitten päikän johtajalle (on Pikkumiehen ryhmässä ) Pikkumiehen kertomasta. Hän sanoi, että asia on hyvinkin mahdollista, sillä nuo kaksi poikaa tekevät muutoinkin paljon kaikkea tyhmää.

Pojilta oli sitten päivällä kysytty asiasta ja olivat kuulemma heti olleet tietoisia, mistä puhutaan  ja myönsivät auliisti tekosensa. Asiasta oli sitten ilmeisesti puhuttu myös yleisellä tasolla ja painotettu, ettei niin saa tehdä.

Toinen näistä pojista kuulemma kehuskeli eräänä päivänä varastaneensa vähän sieltä ja täältä ja perusteli asian niin, että jos kukaan ei näe, silloin saa ottaa. En tiedä oliko (todennäköisesti kuitenkin) tällä sitten vaikutusta siihen, että yksi ilta Pikkumies kaivoi repustaan pienen auton ja ukkelin...oli ne ottanut päiväkodista. Kun sitten kysyin syytä, hän kertoi, ettei kukaan ollut nähnyt...se oli hänen mielestään riittävä perustelu. Keskustelimme asiasta ja sanoin, että ei saa ottaa toisten tavaroita ilman lupaa...sanoin, että se on varastamista ja siitä tulee paha mieli. Pikkumies oli pahoillaan ja sanoi, ettei ollut tiennyt sen olevan väärin.

EDIT: klo 22:05 Mietin edelleen tuota varastamisjuttua...tämä kyseinen poika (ja pikkusisarensa) ovat minun mittapuun mukaan kauhukakaroita. Perustan tämän väitteeni siihen tosiasiaan, että nuo lapset tekevät juuri sitä, mikä heitä sillä hetkellä huvittaa...haistattelevat isälle, lyövät äitiä, eivät usko sanaakaan...ja vanhemmat vain hymistelevät. Mitä sitten voi odottaa lapselta, joka ei tiedä mikä on oikein ja mikä väärin? Entä millainen on tuollaisen lapsen tulevaisuus, jos vanhemmat eivät puutu tuollaiseen käytökseen?

En nyt väitä olevani itsekään mikään täydellinen äiti (kaapistani ei ainakaan sellaiselle tarkoitettua pystiä löydy) , mutta kyllä meillä on tarkat rajat ja säännöt (joita vastaan Pikkumies tällä hetkellä kovasti taistelee...Esikoinen on jo aikoja sitten todennut, ettei kannata) , joiden noudattamista vaadin (välillä tuntuu itsestä, että jopa liiankin kovin) ...mikä on sopiva?