...ennen kuin vuosi vaihtuu uuteen.

Meidän joulu sujui ihanan rauhallisesti. Aatonaattona olin jo lomalla...kuusi kaivettiin varastosta, koottiin ja koristeltiin...

...enkelikellon säestyksellä...

...leivottiin Pikkumiehen kanssa pipareita ja saatiin kotiin se ihana jouluinen tuoksu...

...piparin leipominen on tarkkaa puuhaa...

 

Koti siivottiin, pöytäliina silitettiin ja niin joulu sai tulla...sama tila päivänvalossa...

...ja ihanassa hämyssä.

Aattoaamu sujui "vanhojen" perinteiden mukaisesti...joulupukin kuumaa linjaa seuraten odottelimme joulupuuron valmistumista. Perinteisen Lumiukko-animaation jälkeen kuuntelimme joulurauhan julistuksen, jonka jälkeen suuntasimme joulusaunaan. Saunan jälkeen alkoi vimmattu joulupukin odotus ja sillä aikaa Mies ja minä valmistelimme jouluruoan. Tarjolla oli tänä vuonna: lasimestarin silliä, kylmäsavulohta, kirjolohenmätiä kera sipulisilpun ja smetanan, kamanmunanpuolikkaita, kinkkua, porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa, maksalaatikkoa, keitettyä perunaa, ruskeaa kastiketta ja rosollia...jälkiruokana oli luumu-piparirahkaa.

Joulupöytä katettiin asiaan kuuluvan juhlalliseksi...

Jouluaterian jälkeen lähdimme pienelle happihyppelylle ja kuinkas ollakkaan...joulupukki olikin käynyt tuomassa lahjat sillä välin. Iso lahjasäkki täynnään lahjoja eikä suinkaan vähiten Pikkumiehelle.

Pikkumies sai kaikki toivomansa lahjat ja Esikoinenkin oli tyytyväinen omiinsa. Miehelle on vaikeaa mitään ostaa, koska ei kuulemma tarvitse mitään, mutta aina jotain pientä kivaa on kuitenkin mukavaa antaa. Minäkin sain muutaman pikkujutun, mutta ihanin lahja oli Lumoava sarjaan kuuluva Carina Blomqvistin suunnittelema Tuomi-riipus ...eli kerrankin toiveeni kuultiin .

Lahjojen ja herkkujen jälkeen oli ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan nauttimaan rauhasta ja  kynttilöiden valosta...

Huomenna vaihtuukin sitten vuosi ja vietämme sen kolmistaan, koska Esikoinen suuntaa juhlimaan tyttöystävänsä luo.

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille ...