Aloitin kirjoittamaan tähän kertausta vuoden takaisista tapahtumista, mutta kävinkin sitten kurkkaamassa, mitä viime vuonna oli kirjoittanut ja päädyin kopiomaan viime vuotisen tekstin tähän:

25.12.2009 - 16:14

Lämmintä joulun jatkoa kaikille .

Kuten aikaisemmin jo lupasin...tässä tulee muuttokertomus:

Perjantai 18.12 valkeni kireässä pakkasessa. Edellisenä yönä saimme Miehen kanssa nukuttua tasan kolme tuntia...muutoin aika meni pakatessa. Paniikki iski päälle...laatikot loppuivat kesken ja itkua vääntäen mietin kuinka saamme kaikki tavarat matkaan. Aamulla puoli kuuden aikaan laitoin viestiä muuttofirman yhteyshenkilölle ja kyselin mahdollisuutta saada lisää laatikoita, mutta en saanut vastausta ja muuttoauton tulo lähestyi uhkaavasti. Vihdoin keksin soittaa muuttofirman päivystysnumeroon, minkä kautta sain viestin perille ja muuttoauto toi vielä 15 laatikkoa tullessaan.

Mittari näytti 20 asteen pakkasta...ei yhtään kiva. Alunperin oli laskettu, että tavaroiden kantaminen muuttoautoon kestäisi 2-3 tuntia...pieleen meni ja urakalla. Muuttoauton pakkaaminen kesti hippasen vajaa neljä tuntia ja auto pääsi starttaamaan Kuopion suuntaan kahdentoista maissa...meidän ja varaston tavaroiden jäädessä vielä Espooseen. Muuttofirman arvioija oli tehnyt laskuvirheen ja arvioinut tavaroidemme määrän väärin ja varaston tavarat eivät mahtuneetkaan muuttoauton kyytiin...ne ovat yhä Helsingin päässä muuttofirman varastossa ja ne tuodaan meille vasta 30.12.

Muuttoauton lahtiessä matkaan meillä oli vielä asunnon ja takapihan siivoaminen jäljellä...uudelle asukkaalle oli luvattu, että hän saisi avaimet kahdelta...jouduin soittamaan hänelle ja ilmoittamaan, että ei saakaan avaimia kuin vasta kolmelta...ei ollut iloinen ei.

Itse pääsimme viimein kolmen maissa matkaan...olin ihan jäässä ja palelin Mikkeliin asti . Puhelimeni alkoi soida vähän yli viisi ja muuttoauton kuski soitti olevansa 46 kilometrin päässä Kuopiossa ja sanoi meidän jo varmaan odottelevan häntä...sanoin, että olemme kaukana perässä.

Olimme vihdoin perillä Kuopiossa vasta 20 vailla kahdeksan. Onneksi ihanat naapurimme olivat auttaneet muuttoauton purkamisessa, joten pääsimme kantamaan tavaroita samantien...kaikki tavarat olivat sisällä asunnossa jo neljää yli yhdeksän. Mies jäi lämmittämään saunaa Pikkumiehen kanssa ja minä lähdin käymään läheisellä ABC:llä ostoksilla.

Tämä viikko on ollut todella rankka, mutta melkein kaikki laatikot on purettu ja tavarat ovat paikoillaan.

Miten tämä vuosi on mennyt näin nopeasti?

Mukavaa viikonloppua kaikille ...