Huomasin eilen kotiutuessamme, että pakastimen ovi oli ollut raollaan koko reissumme ajan...hyvä että sain oven enään kiinni, niin paljon jäätä se oli kerännyt kolmessa päivässä. Tänä aamuna edessä oli siis pakkasen sulattamis operaatio...vettä olikin sitten ympäri keittiön lattiaa. Meidän pakastimen vedenpoistoliuska on ihan sieltä syvältä...vesi ei todellakaan valu liuskaa pitkin vaan sen vierestä ja suoraan pitkin lattioita. Ennen kuin tajusin tämän, vettä oli jo lattialla melkoinen määrä ...pääsin siis luuttuamaan lattioita.

Mies oli aamusella bongannut Hesarista Askon mainoksen, jossa oli meidän himoitsema matto tarjouksessa, joten suuntasimme sulatus operaation jälkeen Lommilaan Askoon ja sen jälkeen piipahdimme vielä Ikeassa. Ostosreissun saldona uusi hieno iso matto olohuoneeseen, kaksi pikkumattoa Pikkumiehen huoneeseen (punaisia tietenkin ) , kaksi pikkulipastoa yöpöydiksi, kattilaritilä hellan viereen ja verhotangot koko asuntoon...muut hankinnat jäivät odottamaan ja niitä sulatellaan vielä, jotta emme ostaisi mitään turhaa ja tarpeetonta.

Kaupoilta kotiuduttuamme lastasin pakasteet takaisin pakastimeen ja siivosin samaan syssyyn vielä jääkaapinkin...nyt nautin ansaitusta tauosta, vaikka koti onkin kuin pommin jäljiltä. Taidan siivota huomenna heti aamusta, jotta on sitten siivottu ja voi loppupäivän ihan vain olla.

Tai no ei oikeastaan vain olla, sillä Isosisko soitti ja kutsui meidät syömään huomenna iltapäivällä heidän kotiinsa...olemme siis vierailulla iltapäivän.