Pikkumies on aivan ihana ja todella tarkka...varsinkin pikkuasioiden suhteen.

Meillä on tapana iltaisin pötkötellä meidän sängyssä ennen nukkumaanmenoa...jutellaan, luetaan jotain tai laulellaan. Laulamisen ollessa vuorossa Pikkumies ilmoittaa haluamansa 5 laulua, jotka sitten laulan halutussa järjestyksessä.

Lähes joka kerran yhtenä lauluna on "miekkaa ei tarvis, armoa vaan" -laulu eli Nälkämaan laulu. Mies on Kainuusta kotoisin ja aloin laulaa tuota laulua Pikkumiehelle hänen ollessaan ihan pikkuinen (oikea lauluasuhan on "miekkaa ei tarvis, TARMOA vaan, mutta Pikkumiehen mielestä ei), jotta osaisi sen sitten isompana. Muut laulut ovat sitten linjalla Eemeli, Mörrimöykky ja Oravan pesä...

Pikkumiehen päiväkotiryhmä esittää ensi viikon perjantaina joulukuvaelman koko päiväkodin jouluhartaudessa. Pikkumies on Joosef. Yksissä harjoituksissa Mariaa esittävä tyttö oli pois hoidosta, joten seurakunnan "täti" toimitti Marian virkaa. "Täti" sanoi, että kyllä Joosefkin saa pidellä Jeesus-lasta, mutta Pikkumies kieltäytyi kohteliaasti kunniasta. Harjoitusten kestäessä vara-Maria laittoi Jeesus-vauvan takaisin seimeen, jolloin Pikkumies-Joosef totesi kovaan ääneen kuiskaten (siten kuin lapset vain osaavat), että väärinpäin meni...hoitajilla oli pokassa pitelemistä ...Joosef oli tarkkana .

Mukavaa viikonloppua kaikille ...