Nukahdin taas kerran Pikkumiehen viereen eilen illalla, joten olinkin sitten aamulla seitsemän aikaan ihan pirteä, kun Pikkumies herätti. Siirryin Pikkumiehen kanssa alakertaan aamupalalle...isompi miesväki jatkoi vielä uniaan.

Suuntasin suihkuun yhdeksän aikaan...Pikkumies livahti seuraksi . Sen jälkeen oli Miehen ja Esikoisen aika herätä...olimmehan luvanneet olla yhdentoista aikoihin Porvoossa. Kerrankin pääsimme ajoissa matkaan ja olimme jopa ajoissa .

Astuimme sisälle jouluun ...äitini oli vaihtanut jouluverhot, lattioilla oli punaiset joulumatot, kyntteliköt ikkunoilla ja iki-ihana pikkujoulukuusi...

Kuusen alla istui rivissä neljä pehmohiirtä...yksi jokaiselle lapsenlapselle.

Tämä joulupukki on ollut osa jouluamme niin kauan kuin jaksan muistaa ja taas se toivotti meille hyvää joulunodotusta

Pääsimme heti tultuamme maistelemaan höyryävän kuumaa glögiä ja saimme samalla läksiäislahjamme...pojat saivat kumpainenkin uuden muumimukin...toiselle poliisi ja toiselle mörkö (vielä jäi epäselväksi kumpi ottaa kumman...Pikkumies olisi kuulemma halunnut mieluummin Hattivatti-mukin...pitää se varmaa ostaa sitten joululahjaksi) ...ja me saimme laatikollisen Teemaa. Laatikon kätköistä paljastui mukit, murokulhot, voileipälautaset ja ruokalautaset punaisena kuudelle...ihana yllätys . Pikkusisko toi vielä tullessaan kaksi punaista Teema tarjoiluastiaa, joten ihan heti ei tarvitse ostaa mitään. Miehen kanssa hieman tosin jo aikaisemmin (tietämättöminä tulevasta lahjasta) kävimme Teemoja katsomassa ja mietimme silloin, että onko punainen liian jouluinen väri ja sopiiko se muulloinkin käyttöön...nyt saa sitten sopia .

Ruoka oli herkullista...ensin aloitimme kylmillä alkupaloilla (tarjolla oli mätiä, smetanaa, sipulisilppua, graavilohta, lasimestarinsilliä, kanamunanpuolikkaita, perunoita, sinappisilliä, katkarapuja ja lohihyytelöä) ja niiden jälkeen pidimme pienen tauon syömisessä. Tauon jälkeen söimme sitten pikkujoululounaan (tarjolla oli kinkkua, porkkana-, lanttu-, peruna- ja makaronilaatikkoa) , jonka jälkeen olikin aika täysinäinen olo .

Lapset löysivät hyllyn päältä joulupukkinuken, joka kuului isäni vanhemmille heidän vielä ollessa elossa...sitähän sitten piti päästä kokeilemaan. Joulupukki toimii paristoilla...se kävelee, heiluttaa kelloa sekä soittaa joulumusiikkia korkealta ja kovaa  (lasten mieleen, mutta ei sitä kovin kauan ilman kuulosuojaimia jaksa kuunnella )

Joimme vielä kahvia ja teetä ennen kotiinlähtöä...olimme kotona kuuden maissa.

Suuntasimme suoraan yläkertaan Pikkumiehen kanssa siivoamaan ja pakkaamaan hänen huonettaan...tuloksena siisti huone ja 10 laatikkoa eilisten neljän laatikon lisäksi.

Tällä hetkellä pakattuja laatikoita on 64 ja lisäksi kaksi vaatehenkarilaatikkoa täynnään vaatteita. Hyvältä näyttää ja huomenna jatkuu...nyt katsomaan Selviytyjiä levyltä...kauniita unia kaikille