Maanantaina suuntasin rautatieasemalla hyvissä ajoin ennen junan lähtöä, jotta ehtisin ostaa asemalta matkaevästä. Saapuessani asemalle vilkaisin vaistomaisesti tulevien ja lähtevien junien tauluja. Suunnattomaksi yllätyksekseni huomasin, että junani kohdalle oli merkitty: 14:20 ->15:33. Hetken ihmeteltyäni suuntasin lipunmyyntitiskille kysymään ohjeita jatkoyhteyden kanssa, sillä junan ollessa noin paljon myöhässä, myöhästyisin automaattisesti Pieksämäeltä lähtevästä Jyväskylän junasta. Tiskin takana ollut naishenkilö vaikutti erittäin kypsyneeltä työhönsä ja vastasi minun jatkoyhteyttä ihmetellessäni, että enkö ole tietoinen siitä, että koko kevään ajan on Pieksämäen asemalta ollut bussikuljetus Jyväskylään junien myöhästelyjen takia. Vastasin siihen, etten ollut asiasta tietoinen. Lisää kysellessäni nainen alkoi näyttää siltä, että minun oli parasta poistua paikalta odottelemaan junaa. Junan tuloaikaa siirrettiin kerran vielä muutamalla minuutilla, jolloin lähtöajaksi oli merkitty 15:41 .

Viimeinkin sitten juna saapui ja pääsin matkaan. Pieksämäellä vaihdoimme kulkuneuvoa ja jatkoimme matkaa bussilla. Kuski ilmoitti meidän olevan Jyväskylässä hieman kuuden jälkeen...kiva, kiva...mun piti ehtiä kuudelta alkavaan tilaisuuteen...myöhästyisin siis.

Bussi kaartoi Jyväskylän Matkakeskuksen pihaan klo 18:10...hotellille oli muutaman minuutin matka ja hotellihuoneessa olin klo 18:20...nopea virkistäytyminen ja kiireesti työkaverin kanssa jo alkaneeseen tilaisuuteen...perillä klo 18:40...myöhässä siis. Myöhästyimme ja pikkupurtavat olivat ehtineet loppua ennen saapumistamme, mutta onneksi juotavaa oli tarpeeksi .

...kuva hotellihuoneen ikkunasta...

Viivyimme tilaisuudessa kahdeksaan asti ja suuntasimme kaupungille...eksyimme työkaverin kanssa muista ja käyttäjän virheen takia puhelimeni navigaattori vei meidät ravintolan sijaan hotellille. Muut olivat pitkän matkan päässä ja päädyimme iltapalalle Amarilloon, joka suljettiin kymmeneltä. Siirryimme hotellin aulabaariin ja siitä sitten nukkumaan..valot sammuivat klo 23:40.

Tiistaiaamulla suuntasimme aamupalan jälkeen koko päivän kestäviin kokouksiin.  Kokousten vihdoin loputtua suuntasimme työkavereiden hotellin aulabaariin katsomaan lätkämatsia Suomi-Venäjä, mikä ei mennyt ihan putkeen, mutta lopputulema kuitenkin ihan siedettävä...eipähän tarvitse tänään pelata Kanadaa vastaan . Nukkumaan klo 00:10.

Eilen aamulla olikin sitten vaikeaa nousta ylös ja lähteä kuuntelemaan jo edellisenä päivänä tylsiksi todettuja esitelmiä...meinasin moneen otteeseen nukahtaa istualleni. Lounaan jälkeen kävimme työkavereiden kanssa pienellä kävelyllä ja tässä muutama kuva...

...taloja rannalla...

...aaltoja...nurmiversiona...

...kukkiva kuja...

...lähikuvia...

...korkeita rakennuksia oli rannalla paljon...tässä yksi niistä...

Kokous päättyi kolmen aikoihin ja suuntasimme työkaverin kanssa kaupungille. Löysin laukkukaupan, jossa kaikki myytiin pois alennuksella ja ostin sieltä itselleni uuden lentolaukun...ihanan omenanvihreän. Haimme tavaramme hotellilta ja kävelimme parin sadan metrin matkan rautatieasemalle odottamaan juniemme lähtöä...Helsinkiin matkaajien juna lähti klo 16:20 ja minun junani klo 16:45...tämä junani oli ajoissa ja kuvittelin jo matkan sujuvan hienosti.

Vaan kuinkas kävikään...Pieksämäelle saavuttaessa keräsin tavarani pikaisesti ja suuntasin ulos etsien oikeaa raidetta olihan junani saapunut poikkeuksellisesti raiteelle kuusi. Siinä nelosraiteelle kiirehtiessäni kuului kaiuttimista seuraava kuulutus: "Pikajuna 707 arvioitu lähtöaika (alunperin klo 17:46)  on muuttunut...uusi arvioitu lähtöaika on klo 18:16, pahoittelemme viivästyksestä MAHDOLLISESTI aiheutuvaa haittaa". Voihan sanonko mitä . Siinä sitten seisottiin/istuttiin odottelemassa junaa saapuvaksi. Arvioitu lähtöaika sitten myöhemmin muuttui vielä klo 18:23, joka sitten kuitenkin piti ja juna vyöryi asemalle. Loppumatka sujuikin sitten ihan mukavasti ja kotona olin vähän vaille kahdeksan. Mies oli lämmittänyt saunan, joten pääsin suoraan pesulle. Pikkumiestä nukuttamaan mennessä unta ei tarvinnut houkutella ja nukahdinkin aika pian (mahdollisesti jo ennen Pikkumiestä) ...

Onpa ihanaa olla taasen kotona ...