Pikkumiehellä on meneillään jokin ihmeen kyselykausi. Useampikin ilta on mennyt...juuri nukkumaanmenon yhteydessä...pohtiessa syntyjä syviä. Näistä muutamia mainitakseni: Kuinka iso on avaruus? Miten aurinko ja kuu pysyy taivaalla? Mitä aivoissa tapahtuu? Entä miten sydän toimii? Koitapa siinä sitten selittää 5-vuotiaalle, kun et itsekään oikein tiedä . Eilen mietittiin muurahaisten sielunelämää ...että näin.

Parhaat naurut sain yhtenä iltana, kun Pikkumies pyysi lukemaan iltarukouksen kanssaan. Olin siitä yllättynyt, sillä se ei ole kuulunut (valitettavasti) meidän iltatoimiin. Siinä sitten luettiin Levolle lasken luojani jne. Kun rukous oli luettu, laskeutui pienen hetken kestänyt hiljaisuus ja sen jälkeen Pikkumies kysyi: "Mamma...mikä ahven?" Mulla kesti jonkun aikaa tajuta kysymys ja siitä vielä pidempi hetki ymmärtää mitä Pikkumies tarkoittaa. Vähän ajan kuluttua tajusin, että Pikkumies oli "amenen" sijasta kuullut "ahven"  ...pokassa oli kyllä pitelemistä siinä vaiheessa .

Pikkumies kokeilee tällä hetkellä myös rajojaan...rankalla kädellä. Testataan, että tarkoittaako "EI" ihan oikeasti "EI" vai olisiko se sittenkin "EHKÄ" tai jopa "KYLLÄ" ...muutaman kerran on otettu oikein kunnolla mammasta mittaa, mutta olen kuitenkin selvinnyt "voittajana" näistä kahnauksista.

On se rankkaa olla 5-vuotias ...

Mukavaa tiistaita kaikille ...