Mikään ei oikein mennyt putkeen eilen illalla . Eka päivä sairasloman jälkeen...väsytti niin vietävästi kotiin päästyä, että nukahdin hetkeksi sohvalle . Mies ja Esikoinen päättivät lähteä käymään kirjastossa kävellen...Esikoinen lupasi kotiin tultuaan pelata Pikkumiehen kanssa pleikkaria. Pikkumies oli sotkenut toppahousunsa viikonloppuna ja pukunsa eilen, joten ne piti pestä...Mies lupasi ne laittaa sitten tultuaan kuivumaan.

Vaan kuinka kävikään...Mies ja Esikoinen kotiutuivat vasta puoli yhdeksän aikoihin, jolloin oli Pikkumiehen nukkumaanmenoaika eli huutohan siitä sitten tuli, kun ei ehtinytkään pelata. Mies parkkeerasi olohuoneeseen katsomaan telkkaria eikä lukuisista pyynnöistäni huolimatta niitä pyykkejä mennyt laittamaan...Pikkumies huusi pää punaisena kiukkuaan ja keksi sitten vielä lisää harmituksen aiheita (olisi halunnut käydä kylvyssäkin...olin kuulemma luvannut) . Lisäksi mun olkapää ei olekaan ilmeisesti vielä työkunnossa ja sitä sitten särki pitkin iltaa. Viimeinen tikki oli, kun Pikkumies meni vessaan ja heittäytyi osaamattomaksi...siinä vaiheessa mulla keitti yli ja oikein urakalla.

Koko perhe sai huomata, että mamma oli hieman vihainen. Laitoin sitten itse ne saakelin pyykit  ja menin nukuttamaan Pikkumiestä. Juttelin Pikkumiehen kanssa siitä, että kaikille tulee paha mieli, jos ei usko mitä nätisti sanon...pyydettiin puolin ja toisin anteeksi. Kuuntelin Pikkumiehen tasaantuvaa hengitystä ja meinasin nukahtaa itsekin, mutta tiesin, että mun pitää käydä vielä suihkussa, joten nousin ylös.

Suihkussa hanat aukesi...sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti...itkin vuolaasti  edes tietämättä tarkasti mitä itkin...väsymystä, jännitystä, luopumisen tuskaa vai ikävää...vaiko kaikkea sitä (en kertonu miehelle) .

Menin alakertaan juomaan teetä, mutta päädyin ottamaan lasillisen viiniä. Katselin nauhoittamiani ohjelmia ja mietin asioita ja menin nukkumaan puolen yön aikaan. Päätä sekä kättä särki ja yö oli rikkonainen, joten aamulla tuntui, etten olisi nukkunut yhtään.

Täällä sitä nyt ollaan töissä ja kohta alkaa kahden tunnin koulutus...ei voisi vähempää kiinnostaa tällä hetkellä...mä haluun nukkumaan .